Haber

6 Yaşında Evlendiler, Yıllarca İstismar Gördüler: Vakıftan ‘Aile İçi’ Savunması

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu ve onursal lideri, cemaatin ileri gelenlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızıyla evlendiği ortaya çıktı. Vakıftan yapılan açıklamada, savunma ‘aile içinde’ yapıldı.

Vakıftan açıklama

BirGün’de yer alan habere göre;Vakıftan yapılan açıklamada, olayın ailevi bir olay olduğu ve hukuk sistemine güvenildiği belirtildi.

Açıklamada, Yusuf Ziya Gümüşel’in isminin yer aldığı yazıların siteden neden kaldırıldığı belirtilmedi.

Vakfın açıklaması şöyle:

“BirGün gazetesinde vakfımızın ismi geçilerek verilen ve mahkemelere intikal etmiş haberlerin içeriğinde kurumsal bir çıkarımız yoktur. Devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar, dava sonuçlanmadan sadece bir tez niteliğindedir. Vakıf yönetimi olarak dava sürecini takip edeceğiz. Hukuk sistemimize güveniyor ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bir aile içinde yaşandığı ve mahkemeye sunulduğu iddia edilen bir davayla bir kurumu karalamaya çalışmak, İslami hassasiyetleri olan tüm insanları damgalamaya çalışmak, en hafif tabirle şirktir. Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah’ın izniyle bire bir inanç ve kararlılıkla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

Devletle ortak faaliyet

Öte yandan Hiranur Vakfı’nın valiliklerden kaymakamlıklara ve belediye başkanlarına kadar birçok kurumla işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Vakfın Şanlıurfa Valiliği ile ortak eğitim faaliyetleri yürüttüğü öğrenildi. Vakfın Facebook hesabından verilen bilgiye göre valilik ile birlikte Suriye’den öğrenci getiriliyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı vakfın Facebook hesabında şu bilgiler veriliyor: Yüzbinlerce din kardeşimizin ölümü, yüzbinlerce insanın evinden, yuvasından ölmesi Suriye’de büyük bir yara!… Pek çok sivil toplum kuruluşu bu konuda hızla harekete geçti ve Suriyeli kardeşlerimizi kendi sahasında ensar yapmaya çalıştı. Bizler elhamdülillah vakfımız aracılığıyla temel ihtiyaçlarının eğitim olduğunu düşünüyor ve Urfa Valiliği ile ortak bir çalışma başlatarak 300’e yakın Suriyeli çocuğu öğretmenleri ile birlikte vakfımıza getirerek barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Vakfın geçtiğimiz yıl düzenlediği ve ‘icazet töreni’ adını verdiği etkinliğe hem devlet yetkilileri hem de AK Partililer katıldı. Törene hem Sancaktepe Kaymakamı hem de Sancaktepe Belediye Başkanı katıldı. Vakıftan yapılan açıklamada törenle ilgili şu bilgiler verildi: Hiranur Vakfı’nda aldıkları eğitimle İslami ilimlerde öğretmenlik mertebesine ulaşan 63 kişiye düzenlenen törenle lisansları verildi. Mekke’den Ömer Geylani ve Yemen Ulemasından Habib Ömer bin Hafiz onur konuğu olarak katıldı. Iraklı Hafız Remzi Er’in okuduğu tarihler ile başlayan törene Sancaktepe Kaymakamı Faruk Eraslan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Fazilet, Vakıf Başkanı Abdulkadir İstekli, Vakıf Mütevelli Üyesi Muhammed Sıddık Gümüş, Nedim Urhan Hocaefendi, İsmail Ağa İlme Hizmet Vakfı, Dünya Kuran Okuma Yarışması birincisi. İdari Şura Üyesi Nedim Hoca, Nurşin Medresesi’nden Pir Fethulah Ayte, Tillo Medresesi’nden Ziyauddin Abbasi, Konya Ulemasından Salih Elince Hocaefendi ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Vakfın devletle olan bağı burada bitmiyor. Öğrencileri vakfa getiren otobüsler de belediyeler tarafından karşılanıyor. Maraş’tan öğrenci getiren vakfın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Savaş mağduru yetim çocuklarımızın İstanbul’da eğitimlerine başlamaları için desteğini esirgemeyen Sancaktepe Belediye Başkanı. Bu örnek davranış için İsmail Erdem’e sonsuz teşekkürler.

Vakıf üyelerinin 2017 yılında İstanbul Sancaktepe’de bir imam hatip ortaokuluna gidip ders verdiği öğrenildi. Gerici vakıf üyeleri, okul müdüründen aldıkları izinle 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencilerle temasa geçti. devir. Anne baba bu duruma isyan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu