Haber

Kahramanmaraş merkezli depremin 1’inci yıl dönümünde Kilis’te anma ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremin 1’inci yıl dönümünde Kilis’te hayatını kaybedenleri anmak ve değerlendirmek üzere toplantı düzenlendi.

Kilis’teki facianın yıl dönümü dolayısıyla saat 04.17’de AFAD koordinasyon merkezinde Kilis Valisi Tahir Şahin başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını dileyen Şahin, şöyle konuştu:

“İlimiz dahil 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde ilk olarak ilimizdeki AFAD merkezine 40 binanın çöktüğü bilgisi verildi. Depremde 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 65 vatandaşımız tedavi altına alındı. Sağlık kurumlarına, tüm deprem döneminde hayatını kaybeden 53 bini aşkın vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Vali Şahin, Kilis’te depremin ilk anından bu yana AFAD Koordinasyon Merkezi’nin 7/24 faaliyet esasına dayalı olarak tüm kurumlar arasında uyum ve işbirliğinin en üst düzeyde sağlandığını belirterek, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının Deprem sonrasında kuruluşlar hızla uyum içinde hareket etti. Yaptığını söyledi.

Depremin hemen ardından 406 can konteynerinin kurulduğunu kaydeden Şahin, kırsal kesimde ise 699 konteyner kurulduğunu belirtti.

Kentte kalıcı konutların hızla arttığına dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan bir çalışan, depremin hemen ardından Kilis’te 94 bin 636 bağımsız binayı inceleyerek 457 binanın yıkıldığını, 151 binanın acilen yıkılması gerektiğini, 1926 binanın ağır hasar gördüğünü, 488 binanın ise yıkılacağını tespit etti. orta hasarlı.Yıkım çalışmaları yapılarak şehrimizdeki enkazın yüzde 98’i kaldırıldı.Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle hemşerilerimize yönelik köy evleri ve TOKİ Başkanlığımızın yaptırdığı evlerin üretim süreci başladı. İlimizde Atatürk Mahallesi’nde 1099, Deveciler Mahallesi’nde 645, Pulateli İlçesi’nde ise 645 konut inşaatı devam ediyor. “İlçemizde 111 TOKİ konutunun inşaatı hızla devam ediyor. Kilis merkezde 645, Pulateli ilçesinde ise 111 konutun teslimi sürüyor.”

Şahin, 486 köy evinin ihalesinin yapıldığını, üretim sürecinin devam ettiğini, 136 köy evinin de kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

kepsut-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu